24.1.13

Αφορά όλους τους χρήστες του Skype

photo from: www.sxc.hu
Σήμερα το μεσημέρι μόλις γύρισα σπίτι, ως συνειδητός πολίτης του κυβερνοχώρου (cyberspace),  «ξύπνησα»  τον υπολογιστή μου από τον ύπνο του για να ελέγξω  αν έχω κάποιο νέο μήνυμα, δεν χάνω χρόνο ανοίγω τα email μου, το Facebook και ενώ ετοιμαζόμουν να πάω ήσυχη επιτέλους να φάω βλέπω ότι κάποιος με ζήτησε στο Skype. Γεμάτη χαρά να δω ποιος φίλος/η με ζήτησε και έτοιμη να ευχαριστηθώ βλέπω πως ένα άγνωστο άτομο μου έχει ζητήσει να γίνουμε φίλοι. Το όνομα αυτού περίεργο για τα δεδομένα μου ως ελληνίδα Alaa Mohammed Eraiqat... αμέσως βλέπω το μήνυμα που συνοδεύει το αίτημα φιλίας:

Είμαι Ala'a Eraiqat έναν πολίτη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Έχω στην τράπεζα μου η ύπαρξη ενός μεγάλου ποσού των χρημάτων που ανήκει σε έναν πελάτη Daniel B. Sider, που τυχαίνει να έχουν το ίδιο επώνυμο με τα δικά σας. Το ταμείο είναι τώρα χωρίς καμία αξίωση, διότι ο Daniel πέθανε σε ένα φονικό σεισμό στην Κίνα 2008. Θέλω τη συνεργασία σας, έτσι ώστε να καταστεί η τράπεζα σας στείλουμε το ταμείο του δικαιούχου, όπως και το επόμενο του σογιού στο ταμείο. Η συναλλαγή αυτή θα είναι μια μεγάλη βοήθεια για την αμοιβαία μας. Στείλτε την απάντησή σας ενδιαφέρουν έτσι ώστε να μπορώ να σας δώσω τις λεπτομέρειες. Αυστηρά να το στείλετε σε προσωπικό λογαριασμό e-mail μου: (alaaeraiqatmel@gmail.com) ή να μου στείλετε e-mail σας για να σας στείλουμε τις λεπτομέρειες αυτής της συναλλαγής. Κατά την παραλαβή της απάντησής σας, θα σας παρέχουμε τις λεπτομέρειες της συναλλαγής και αντίγραφα των πιστοποιητικών της εταιρείας που δημιούργησε το ταμείο.
Με εκτίμηση
Ala'a Eraiqat.

Είναι εμφανές ότι ο αυτόματος μεταφραστής δεν έχει κάνει και την καλύτερη δουλεία αλλά και πάλι το νόημα βγαίνει… 
Σε απλά ελληνικά; Αγαπητή/ε Τάδε δώσε μας τα στοιχεία σου, όλα τα προσωπικά στοιχεία σου για να μας βοηθήσεις να σε κλέψουμε …
Νομίζω, αν όχι όλοι, τουλάχιστον οι περισσότεροι από εμάς θυμόμαστε την εποχή που λαμβάναμε τέτοια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχεδόν καθημερινά.  Πρώτη φορά λαμβάνω ένα τέτοιο μήνυμα στο Skype και θέλησα να σας ενημερώσω.
Ο λόγος που δημοσιεύω το προφανές είναι γιατί ζούμε σε μια εποχή που ως έλληνες πολίτες νιώθουμε από λίγο “στριμωγμένοι” ως πολύ απελπισμένη και όπως είναι γνωστό η απελπισία είναι ένας κακός σύμβουλος… γι’ αυτό το λέω για να μην μπερδευόμαστε και σας προτείνω: μην το πιστέψετε απλώς “μπλοκάρετε” τον χρήστη για να μην λάβετε άλλη ειδοποίηση από αυτόν τον χρήστη.

3 σχόλια:

  1. emena mou hrthe ena tetoio apo ispania kai kala se gramma!kanonika me to taxudromeio!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εμένα στο παρελθόν έχουν έρθει πάρα πολλά τέτοια μηνύματα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) αλλά πρώτη φορά στο Skype !!! Ελπίζω να μην είναι η αρχή μιας νέας εποχής ενοχλητικών μηνυμάτων στο Skype!!!

      Διαγραφή