5.1.13

Catmoji, οι γάτες ανεξαρτητοποιούνται και αποκτούν το δικό τους Κοινωνικό Δίκτυο

Catmoji feedpage
Αλήθεια, ακούγοντας λέξεις όπως “κοινωνικά μέσα δικτύωσης” ή αλλιώς “Social media networking”, τι περνάει από το μυαλό σας? Μήπως η λέξη Facebook? Πολύ πιθανό αφού το 78,08% των χρηστών που ζούμε στην Ελλάδα και έχουμε πρόσβαση στο διαδίκτυο διατηρούμε λογαριασμό στο Facebook. Όπως όμως είναι πλέον γνωστό το Facebook δεν είναι το μόνο, μπορούμε μάλιστα εύκολα να σκεφτούμε μερικά ακόμα ή και με λίγότερη ευκολία κάποια άλλα:    


-- Twitter -- Youtube -- Google+ -- LinkedIn -- Pinterest -- Behance -- del.icio.us -- digg -- xing -- myspace -- Blogger -- slideshare -- travbuddy -- Flickr -- Picassa -- Stumble Upon -- Technorati -- Wordpress --

η λίστα φυσικά μπορεί να συνεχίζει και μέχρι να αναρτήσω αυτό το κείμενο πιθανόν να έχει εμφανιστεί και ακόμα ένα και ακόμα ένα…

Κοινωνικά μέσα, που αν αφήσουμε για λίγο έξω την εμπορική τους πλευρά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι μας επιτρέπουν και μας διευκολύνουν να μοιραζόμαστε αυτά που έχουμε ανάγκη να μοιραστούμε. Προσωπικές στιγμές (που ακαριαία παύουν να είναι προσωπικές), τις διακοπές μας, τα σπίτια μας, τις επιθυμίες μας, τα όνειρα μας, τις απογοητεύσεις μας, τις χαρές μας, τα μεθύσια μας, και όσο πιο πολύ μέσα είμαι τόσο πιο πολύ εκθέτω και εκθέτομαι… και ενώ γνωρίζω τον μεγάλο αδελφό που καραδοκεί, και ενδεχομένως μαζεύει πληροφορίες, η ανάγκη μου ως ανθρώπινο είδος να μοιράζομαι είναι τόσο μεγάλη που δεν έχει καμία σημασία, είμαι χαρούμενος, μοιράζομαι.

Καθώς περιπλανούμαι σε αυτή την εικονική πραγματικότητα, διαβάζοντας, ακούγοντας και βλέποντας όλα αυτά τα σημαντικά και ασήμαντα, μικρά και μεγάλα κάτι μου λείπει.

Συχνά λέμε ότι η εικονική πραγματικότητα είναι ένα αντίγραφο της ζωής μας. Μπορείς να συναντήσεις ανθρώπους καλούς, κακούς, σημαντικούς, ασήμαντους, κουραστικούς, ενδιαφέροντες… ναι, ναι αλλά κάτι λείπει… στην πραγματική ζωή συναντώ και γατούλια στα σπίτια φίλων ή ακόμα και στο δρόμο. Ποια είναι λοιπόν η σημερινή θέση των γατιών στην εικονική πραγματικότητα; Ποια τα δικαιώματά τους;

Το κενό ήρθαν να καλύψουν ένα ζευγάρι από τη Μαλαισία, ο Matthew Phiong και ή Koekoe Loo ιδρυτές του Catmoji, ενός κοινωνικού μέσου δικτύωσης αποκλειστικά για γάτες !

Social media Cat
Στο Catmoji οι “γάτες” μπορούν να έχουν το δικό τους Catvatar, μπορούν να μοιράσουν και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, μπορούν να έχουν τα δικά τους σήματα. Ιδιοκτήτες γατιών προσοχή οι γάτες ενώνονται!!

Οι ιδρυτές του, θέλουν το Catmoji να γίνει το Facebook για γάτες.

Κάτι μεταξύ Twitter, Pinterest και λίγο Facebook στην εμφάνιση με λιτή λειτουργία μπορείτε να κάνετε share ή reshare μια εικόνα, μπορείτε να προσθέσετε τις σκέψεις σας (ως γάτα πάντα), μπορείτε να έχετε μια Συλλογή (Collection) και φυσικά θα μπορείτε να ακολουθείτε (Follow) το αγαπημένο σας γατί αλλά και να γίνετε συνδρομητές (Subscribe) σε άλλα. Μπορείτε να δείτε βίντεο και φωτογραφίες και αν σας ευχαριστεί να βλέπετε γλυκούλες γάτες ή χαρούμενες κανένα πρόβλημα εύκολα θα επιλέξετε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει να εξερευνήσετε.  


Αν θέλετε να κοινωνικοποιήσετε τη γάτα σας ή επιθυμείται να κοινωνικοποιηθείτε ως γάτα και να αποκτήσετε και εσείς τη θέση σας στο γατοδιαδίκτυο δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

1. Επισκεφτείτε τη σελίδα  http://catmoji.com/

2. Πατήσετε το Request Invite για να σας σταλεί ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, (προσοχή στα spam)

3. Πατήστε στο Sign Up, που θα βρείτε στο μήνυμα που μόλις λάβατε, για να ανοίξει η ιστοσελίδα εγγραφής σας

4. Συνδεθείτε μέσω Facebook ή Twitter ή αν προτιμάτε δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό πατώντας στο sign up manually

5. Μετά την εισαγωγή των στοιχείων σας θα εμφανιστεί μια σελίδα που θα σας Meowcome (μιαουσορίσει) και καλή αρχή!!!

Παραμονή Χριστουγέννων οι γάτες κάναν το δικό τους party με την έναρξη του Catmoji, δεν έχουμε παρά να περιμένουμε να δούμε τη πορεία του!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου